Årets nyttårstale fra vår Konge

Tradisjonstro kommer ble nyttårstalen avholdt av ”kongen”, det var første gang talen ble holdt i den nye bordtennishallen på Vikahaugane. Vi har vært så heldige å få tilgang på talen som seg hør og bør ble gjort samtidig med en annen konge sin tale.

Året 2006 går mot slutten og det er tid for ettertanke for alle oss i Stord BTK, året har vært en uforglemmelig suksess og kanskje den mest suksessfylte i klubbens historie.

2 VM gull til Tommy er ikke hverdagskost for noen klubber i Norge uansett idrett, og vår beundring av Tommy ser ikke ut til å ha noen begrensinger. Han er verdens desidert beste utøver på funksjonshemmede siden, og æren for dette skal ha utelukkende ha selv.
I tillegg vant han også NM gull og ikke minst kongepokalen for beste mannelige funksjonshemmede idrettsutøver.

Stord BTK ble historiske under noen hektisk NM helger, og var den første klubben som klarte mesterstykket å vinne alle lagklassene i NM yngre, junior og senior på herresiden. Kristoffer var eneste som var med i alle 3 NM finalene, så han er også historisk av den grunn.
På lagene var :
Herrer Lag : Geir Erlandsen, Roger Andersson, Kristoffer Hellerud og Espen Rønneberg.
Junior Lag : Kristoffer Hellerud, Espen Rønneberg og Hallvard Fjell.
Gutte Lag : Kristoffer Hellerud, Hallvard Fjell, Thomas Irgens og Jan Anders Sørheim

I senior NM gjorde vi også andre svært gode resultater.
Geir kom på 2. plass, noe han selvsagt ikke er særlig fornøyd med. Men med tanke på at han var skadet og hadde gått til behandling i 14 dager og ikke minst under NM dagene, så var det svært imponerende det han presterte. Og det skal sies at han var svært nære på vinne finalen også. Roger spilte også svært godt i singel og tok en flott 3. plass, ikke minst imponerende var hans 1. runde kamp mot Arne Aarås der han hentet opp ikke mindre enn 6 matchballer.

I double imponerte Roger / Kristoffer de kom på en meget sterk 2. plass og hadde ikke marginene med seg i finalen, hadde det litt mer marginer så hadde det gått veien her. Men meget serk prestasjon.

I junior NM sviktet våre gutter allerede i kvartfinalen i singel, etter de hadde vist ren maktdemonstrasjon i lagklassen. Det har vel aldri vært et mer suverent lag i denne klassen.
I double kom Hallvard på en fin 2. plass sammen med Johs. Bratteli fra Fjell.

I eldre junior singel vartet våre gutter opp med litt av det de er gode for.
Hallvard slo ut Ali Achmed, Kristoffer slo ut Eric Berner. Hallvard stoppet i kvartfinalen, mens Kristoffer gikk helt til finalen der han tapte mot Arne M. Aarås knepet. Dette var meget sterkt av en guttespiller, og det har aldri tidligere skjedd at en guttespiller var i singelfinalen i eldre junior.

I NM for yngre var det ingen tvil om hvem som var beste spilleren, Kristoffer var umulig å slå, han vant lett alle kamper i så vel singel som lag. Sammen med Hallvard vant han kanskje tidenes klareste doubleseier, motstanderne fikk bare så vidt poeng mot gullguttene Kris/Hallvard. Hallvard på sin side kom på 3. plass i singel, her tapte han mot Johs. Bratteli.
Kristoffer sammen med Terese Andersen kom på 2. plass i Mix double, her fikk Hallvard sammen med Helene Nesheim en 3. plass.

Eliteserien var vi ikke spådde en plassering så høyt oppe fra ”så kalla eksperter”, men guttene anført av en strålende Roger gjorde en flott jobb med å nå sluttspillet (3. plass i grunnserien).
I semifinalen møtte vi Fokus på bortebane, en kamp som få trodde vi skulle kunne vinne.
Men undertegnede og Roger hadde en annen plan, og slik gikk etter det glitrende spill av Roger og Kinesaren gjorde at med vant 5-2 og var klar for finalen.
Vi registrerte og at i den andre semifinalen hadde Modum satt opp laget feil, og skal da etter reglene tape kampen 0-5 og ilegges bot.
Modum vant denne semifinalen, forbundet ga de bot for feil oppsett av laget, men våget ikke å følge sitt eget regelverk med å dømme tapt kamp.
I finalen mot Modum fikk vi også e-mail fra klubbens leder det han manet til god sportsånd og en oppførsel som var en finale verdig. Dette var vi selvsagt enig i, men fikk oss en svært ubehagelig opplevelse på Modum. Ledere i klubben oppførte seg på et ”barnehagenivå”, og en av spillerne var så usportslig at det grenset til en solid provokasjon både for våre spillere og ikke minst lagleder. Når det er sagt spilte vi etter vår mening en svært god kamp, og tapte for et bedre lag denne kvelden. Men hadde Roger spilt som han gjorde mot Fokus i semifinalen så hadde vi vunnet, men årets lagspiller var litt for tam denne kvelden.

Vi har dette året blitt tatt opp som Post-3 klubb, dette innbærer at NBTF dekker halve lønna til vår trener. Og vi er svært glade for at Atle har takket ja til denne jobben, dette vil gjøre at vi forhåpentligvis får nye spillere som bordtennis-norge kan nyte godt av.
Og hvorfor skulle vi ikke klare dette ? Alt ligger til rette for at vi i årene fremover også skal skape bordtennisspillere som er på topp nasjonalt plan.

På høsten ble en milepæl nådd for vår klubb, vi fikk endelig ta i bruk en permanent bordtennis hall, dette har vært sårt savnet i mange år. Hallen vår er kanskje norges beste treningshall, med perfekt gulv, lys og farge på veggene. Samt nytt ventilasjonsanlegg er vi godt rystet til fremtiden

Og til slutt vil vi berømme noen av våre fantastiske spillere :
Geir : Tatt store skalper (M.Maze, Z.Primorac) og spilt bunnsold i Spania som i Europaligaen.
Tommy : 2 VM gull hva mer trenger man si.
Roger : Årets lagspiller i eliteserien, flott i NM
Kristoffer : Flyttet til Stord for å trene enda mer, hadde et voldsomt løft i nesten hele sesongen. Gikk lei og møtte veggen på slutten av sesongen, men etter fleire samtaler med ”Sjølvaste” er han i gang igjen noe som vi alle er svært glad for.
Espen : Har trent usedvanlig mye, er nå i Kina for å satse optimalt på idretten sin. Blir spennende å se hvor han står når han kommer hjem.
Hallvard : Har hatt Kriss boende hos seg og trent veldig god og mye, har siden høsten hatt Zhang som sin faste treningsmakker. Han satser hardt på sin idrett, og det blir spennende å se hvor langt dette kan gå.

Til slutt vil vi takke alle som har bidratt til at Stord BTK har oppnådd det de har gjort det siste året, uten alle dere så kunne man ikke fått de resultatene vi har fått i året som gikk.

God nytt bordtennisår til dere alle !

Oppdatert : 31.12.2006

 

 

 

 5 siste nyheter frå Stord BTK
Stord Cup arrangert 2. oktober
Resultat veteran VM og KM
Resultat Juni Cup
Styret i klubben 2021/2022
Innbydelse veteran VM, KM

www.stordbtk.no © 2002