leksikon
- Person register
- Favorittlag
- Snilleste gutt
- Ord og Utrykk

startmeny

hurtiglinker

:: Webdesign ::
Stord Web Service

 

 

1. Personregister :

Alsaker Roger : Norgesmester i Gutter lag -77, sluttet å spille -79, er nok mest kjent som fotballspiller på Stord.

Amundsen Per Ånen : ÅNEN er fra Omvikedalen i Kvinnherad, han representerte Omvikedalen BTK (som kun hadde treningstider på søndag kveld) frem til -77 da han ble Stordspiller, han har siden den gang satt sitt preg på klubben. Ånen var meget treningsvillig og var alltid tilgjengelig når noe skulle gjøres, han bor i dag i Oslo. Gjør et oppsiktsvekende comback i hoved-NM 2001.

Amundsen Stig : Ikke bror til Ånen slik mange tror, BUSS kommer fra Harestua nord for Oslo. Han spilte 1 sesong i Stord, er nå medlem av Manglerud BTK.

Andersson Marcus : Fikk tilnavnet "den långa senska grabben" før han hadde akslet Stord trøya.  Vil nok helt sikkert gli inn og bli en av "Bruspulverguttene".

Andersson Niklas : Svenske bror til Roger og kjører Lada, han går under navnet skakkar tass.  Denne gutten liker å kjøre bil han har vært 3 ganger på Stord, han har kjørt alle ganger. Hver tur tar ca. 12 timer.

 

Andersson Roger : Svenske som i dag er bosatt på Stord, en meget god spiller som på sitt beste kan hamle opp med Norges beste spillere.

Andreassen Sindre : Gla gutt fra Fitjar, var et fint talent men prioriterte fotball i hjemmbygda. Har nå gjort et aldri så lite comback.   Er mest kjent for sin tonge FH loop. Har også fått tilnavnet SKUMSNES av Kronprinsen.

Bakke Stian : Kanskje et av klubbens største talent, kommer fra Sagvåg som mange andre av våre spillere. Stian spiller litt fortsatt men Prioriterer studier i Bergen. Han var også kjæreste med Gunnhild i en periode.

Bauge Leif Harry : Var med i klubben fra begynnelsen,og har flere NM gull i aldersbestemteklasser. Nabo av familien Irgens på Skottaberg.

Bekkenes Arne : Arne var en spiller med meget fine slag, og hadde en god treningsmoral, var i fra Bjelland der kun de tøffeste overlevde.

Bendiksen Morten : BENDIK er også en av Sagvågsgjengen, meget treningsvillig i ung alder er nå blitt noe mer ustabil treningsmessig. Var også trener i en periode, han var Ole Mortens første trener noe som i seg selv er en enorm prestasjon.

Bjelland Thor Gunnar : KONGEN er nå leder i klubben og har vært visepresident i NBTF. Har vært trener og leder i klubben over en lang periode. Er blitt tildelt NBTFs krystalvase.  Er også æresmedlem i Stord BTK.

Blikken Marianne : Spilte for Stord i perioden da man måtte ha damer på eliteserielaget (-89), vant sin første kongepokal som Stordspiller.   Nå medlem av Modum BTK.

Blikken Roar : En av Norges beste spiller i begynnelsen på 90 tallet, fikk med seg 1 NM gull i double (-89 med Sveum) som Stord spiller.   Nå medlem av Modum BTK.

Eide Johan : Var med i klubben fra starten av, ble mest kjent for sitt forsøk på å få tidsmatch mot Jørgen Geirløff i Jørgen sitt første stevne i Norge (svenske). Johan gjorde det han kunne for å få tiden til å gå bla. krype under bordet etter ballen, mistet ballen under bord m.m. slik at tiden gikk.   (Vi har fått bekreftet fra Jørgen at denne episoden husker han meget godt). Johan er vel den som også har gjort størst innhugg i stevne arrangører sine ballesker, fikk med seg ca 50 baller fra hvert stevne han var på i Bergen. 

Eide Vidar : Nok en Haugesunder som prøvde seg i klubben i begynnelsen av 80 årene. Blir nok husket best av oss i Stord fordi når han skulle ha penger igjen for billetter han hadde lagt ut, så hadde Atle alltid noe som det kunne trekkes fra mot, han fikk FARK av dette.

Erlandsen Geir Andrè : Norges beste spiller de siste årene, var medlem av klubben i 3 sesonger før han ble proff i Tyskland. Blir kalla LILLE PUMA av oss. Geir vant 3 kongepokaler som Stordspiller, og var en gull grossist av dimensjoner for klubben (se Historie).  Bare så synd at Geir ikke ble flere år i klubben, han nyter fortsatt meget stor respekt i klubben, og det er det ikke mange som gjør etter å ha meldt overgang til Fokus BTK.

Espenes Raymond : Fra Radøy i likhet med Tommy U., kom som et skudd inn i bordtennismiljøet. Han har et flott håndledd som igjen gjør at han har en veldig god Bachand, dette er noe han har lært av bordtennis profeten fra Radøy Lyder Urhaug.

Fjell Per Geir : Far til Øyvind som har en årrekke bak seg i styret i klubben.

Fjell Øyvind : Øyvind kom som et skudd inn i klubben og har siden vært trofast til klubben, prioriterer nå utdannig i Trondheim.  Øyvind holder med Manchester United noe som iriterer flere av oss andre i klubben.  Øyvind blir også kalla den LÅNGA GRABBEN.

Fykse Ketil : TILL som han ble kalla av Ånen kommer fra Sunde i shl. var et meget godt talent som også spilte fotball på et meget høyt nivå.

Fykse Veslemøy : Lillesøster til Ketil som har flere NM gull en noen andre fra Sunde. Valgt til årets idrettsutøver på Stord, ble også kalla Vesla

Fylkesnes Per Magne : Startet i klubben -80 var en habil deff, med en god ballfølelse, er også kjent som MALLO / MALLA eller som OKSEN (Istvan). Einaste utan Matthew Syed som kan cutta i golvet. Har truet med flere comback.

Geirløff Jørgen : Spilte 1 sesong og var med på å sikre oss lag sølv i NM, Jørgen var en av Norges beste spillere i en årekke. Utgjorde landslaget sammen med Tom Johansen og Pål Guttormsen fra slutten av 70 årene til langt opp i 80 årene.

Gjerding Per Einar : Sundegutt også han var den beste spilleren i Norge som ikke fikk NM gull, Ding dongen som han også ble kalla er veldig glad i å gå på ballongen m.m.  Han har en lidenskap nemlig tipping, dette er noe som gjelder flere av våre spillere som kommer fra Kvinnherad (1 time med ferje fra Stord).

Gonzales Raymond : Gonzi spilte 1 år i klubben og fikk med seg 1 NM gull, han ble nok mest kjent i vår klubb for å misbruke 2 macthballer i lagfinalen mot Fokus (-95)  Har vært landslagsmann for Norge siden han meldte seg inn i Stord.  Nå medlem av Fokus

Granli Tore : OLA var en som spilte i slutten av 70- årene og litt ut i 80- årene, var en typisk onsdags-spiller dvs. at det meste lykkes på trening.  Han er hovedgrunnen til at Thor Gunnar begynte å spille.

Grov Bjørn Inge : Vår 1. Norgesmester Gutter single -75, BIGGEN ble også årets idrettsutøver -76 på Stord.  BIGGEN var kjent for sin gode intensivitet på trening.

Grov John Olav : JO er en gla gutt fra Grov som også har vært litt trener i klubben.  JOèn sin onkel er BIGGEN, han er en av "Bruspulverguttene".

Grov Ingrid : Hun regjerte i formanns-stolen i en periode på 70 tallet, var mor til BIGGEN og bestermor til JOèn.

Guttormsen Pål : Spilte 1 NM (på Os -88) der han bidrog med med sølv i lagkonkurransen. Pål er en av tidenes beste norske spillere, men dessverre fikk ikke vi i Stord nyte godt av det.  Nå medlem av Fokus.

Hauge Gunnhild : Var en meget talentfull spiller som var innom Pikelandslaget i sin korte bordtenniskarriere, har flere NM medaler i lag og double.

Hatlevik Arve : Yngre bror av Jarle som var en meget habil deff.

Hatlevik Jarle Martin : En av de gamle guttene som har vært med i klubben fra tidenes morgen. Jarle er en rolig og stille kar som har Jørgen Persson som sitt store forbilde. Kjent for å laga mest mulig skruv i serven, samt at han er den som har lengst nedbremsing etter ein smash. Jarle er også kjent i bordtennismiljøet som DEN GAMLE og ikke minst som PASTOREN.

Haukanes Arild : Vårt største talent som fikk med seg mange NM gull før han meldte overgang til Fjell i Bergen. Deltok i 3 EM for junior. Han var også formann i klubben i en periode på 80-tallet.

Hellen Marlen : NM gull i Piker lag -80 sammen med KIIN, kom fra Halsnøy meldte seg senere over til Laksevåg.

Hevrøy Kurt : Kurt var styreformann i stiftelsen Stord Rackethall, har vært med i styre i klubben i flere år, noen av de som formann. Kurtèn er nok mest kjent for sine finurlige server samt sitt gode forhold til Ånen (de var hund og katt)

Holmedal Anders : Eg og vil spela sa Anders, og etter de ble han en meget habil spiller. Andyèn ble også kjent for sine mange påfunn for ikke å yte maks på trening. samt at han plaga de fleste andre i klubben.

Holmedal Gorm : Den rake motsening til sin yngre bror, Han var meget treningsvillig, var også en periode trener, ham var Øyvind Fjell sin første trener.

Hovden Anders : Andyèn er en meget fargerik person som spilte for klubben i 2 sesonger, var en stå på spiller som bidrog med flere NM medaljer til klubben.

Irgens Atle : En av klubbens stiftere. MR.BORDTENNIS er den personen som har bruk mest tid på klubben, han har flere kallenavn som f.eks. : MANNE, BJARNE PROPELL, BOMBO.   Atle er den som har vært formann lengst i klubben, han har i tillegg også hatt flere verv i klubben og bordtenniskretsen.  Atle har også fått tildelt NBTFs hedersvase for lang og tro tjenste for bordtennis idretten. Han er også æresmedlem av Stord BTK.

Irgens Per Wilhelm : Yngste av 3 bødre som har satt sitt preg på klubben, PEE WEE har flere NM gull og har vært en støttespiller for klubben i en årrekke WILLY var på sitt beste blant de 5 beste i Norge. Debuterte i eliteserien 12 år gammel.

Irgens Yngve : Yèn er i dag den minst kjente av brødrene i bordtennismiljøet, men han herja med motstanderne fra -74 til -85 og var en meget god spiller slo f.eks landslagsmann J.O.Haugen i begynnelsen av 80- talet.   Yngre var nok best kjent for sin fantastiske Backhand smash.

Isvik Jan Arve : Var med i klubben fra starten av, var et deff talent og en spiller det virkelig stod respekt av.  Han var fast mann på vårt 1. lag. Han døde dessverre så alt for tidlig i en tragisk båtulykke. 

Johansen Tom Albert : Tom er nr.2 på aldelskalendere i Norge bare Knut Håvåg har flere NM-gull, men Tom plukker stadig NM-gull så kanskje klarer han å gå forbi. Spilte for Stord på slutten av 80- talet og begynnelsen på 90- talet, bidrog strekt til Stords eneste seriemesterskap (-88), vant også 1 kongepokal som Stordgutt. Har slått Jan Ove Waldner 2 ganger.

Kloster Jostein : En av klubbens stiftere, meldte tidlig overgang til Heros. Var den personen som foreslo rød trøye og svart buske som klubb drakt, det gjelder selvsagt fortsatt.  Bor nå i Kristiansand. 

Kloster Svein Kåre : Svein Kåre er best kjent for at han vant Jr. NM single på hjemmebane (-77), han vant flere NM-gull men han også (som sin bror) meldte overgang til Heros (-78) Deltok i 3 EM for junior.

Larsen Glenn : Glenn er i likhet med Geir og Raymond kommet til fra B-72, Glenn bidrog med NM-gull og mange medaljer i de 2 årene han var i klubben. Glenn spiller nå i Svergie og rep. B-72 her i landet. Men Glenn det er lov å komme på bedre tanker (melde seg tilbake til Stord BTK).

Larsen Lars Inge : Var klubbens første kasserer, hadde i tillegg en cut med mykje underskruv i. Han er onkel til Andrè Nerheim.

Leirvik Per Steinar : PSèn begynte med bordtennis i -77 og var et av våre virkelig flott talent, han har flere perioder bak seg som medlem av styret i klubben.

Lie Ole Morten : Sagvågs Charlie Chapiln er en meget oppfinsom kar, hans legendariske telefonsamtaler hjem til Kåre (far Lie) må berre oppleves. Ole Morten har flere NM- medaljer bak seg, og var i 2 sesonger fast man på eliteserielaget. Har nå trappet kraftig ned på bordtennistreningen, men holder koken som fotballspiller i storklubben Solid.  OLE DOT LIE er visekaptein på Stord 2.

Markhus Torgeir : Mr. Rallypingis personlig, spilte 1 sesong for Stord. Han var et kjempe talent som hadde en fantastisk teknikk, han var og er for oss i Stord klikkets far.

Molvik Asbjørn : Var et meget fint venstrehend talent, hadde temprament som overgikk de fleste. Sluttet å spille så altfor tidlig kunne virkelig ha blitt en toppspiller.

Mork Håvard : Beste kompis til Arne B. og bar preg av det, hadde i likhet med Arne et utrolig godt humør. Fikk som spiller med seg NM bronse i Gutter lag på hjemmebane, i semi mot B-72 spilte han over evne men til ingen nytte. Han var også kjæreste med Gunnhild en periode.

Myhre Carsten : KRONPRINSEN er kaptein på Stord 2 og grunnen til at Nils Arne Stuve ønsker seg vekk fra klubben (tar han ikke med på laget). Carsten var et meget fint talent som ung spiller, tok en pausen på 10 år og kom tilbake som leder og spiller. Han er nå kasserer i klubben.

Myhre Jørn Kenneth : Eldste bror til Carsten og en meget sterk blokkering spiller, de som har vært med i bordtennismiljøet en stund vet hvem MC KENZIE er. Han var en kort tur innom Førde BTK før han igjen meldt seg til tjeneste i Stord, han har vært en av støtte spillerne på Stord 2 i en årrekke.

Myhre Lars Åge : Var en av klubbens stiftere, han er klubbens 1. æresmedlem. I likhet med Kloster brothers meldte han også overgang til Heros, men han var tilbake i Stord trøyen etter noen år. Lars Åge var også en periode leder av Spkl. Heros ( rundt -85), tilbake i Stord tok han på seg ledervervet -94.   Lars Åge har Dragutin Surbek som sitt store forbilde, han hadde Norges hardeste smash. Surbek blir kalla tigeren fra Zagreb, Lars Åge blir kalla tigeren fra Sagvåg.   Årets klubbleder i Norge -96.

Myhre Øyvind : Han har de senere år vært medlem av styret i klubben, men er nok mest kjent for sin server som holder høy klasse.

Navdal Vidar : Speedy var et fantastisk treningstalent som nok kunne blitt god i alle idretter, han kom fra Litlabø og var beste kompis med Stian. Vidar var helt rå når det gjaldt springing.

Nerheim Andrè : Spilte på slutten av 80- talet og 5-6 år fremover, var en fargeklatt av dimensjoner og var trenerne store skrek, Andrè klarte nemlig å være kompis med folk samtidig som han også kunne være plagsom ovenfor samme person. 

Nerhus Morten : BOBO var i likhet med Roger Alsaker med på å bli Norgesmester uten å vinne et eneste sett (spilte på lag med Arild og Svein Kåre NM yngre -77). Morten var deff og var blant landets beste i sin årsklasse, men han la dessverre opp i ung alder. Har gjort comback.

Nordgård Ketil : Ketil kommer i likhet med Stig A. fra Harestua nord for Oslo, han spilte 1 år for Stord. Er nå medlem av Manglerud BTK.

Olsson Mickael : Et stort balltalent fra Gjøvik som spilte på Stord i midten av 80 årene, NM gull i Jr. lag. Han er nå en meget habil ishockey spiller i 1. div . for Gjøvik.

Pedersen Per Arne : PAPPEN var en meget hardt slående spiller i fra Vassenden med flere NM medaljer, var med og vant NM gull jr. lag 1987 på hjemmebane.Vi har ikke sett han de senere årene selv om han har truet med å komme på trening.

Sandnes Frank : Tvillingbror til Stig, Frank var venstrehendt spiller med sideskruv i FH-loopen. Han var det personen som fikk klubbens første plassering i stevne 3. pl. H.jr. 

Sandnes Stig : Stig var klubbens 1. betalende medlem, var kjent for sitt cute-spill.

Sandvik Endre : Endre var på sitt beste Fitjars Mikael Appelgren som sto bak og la ballen tilbake, ballfølese som ikke mange i Norge stille opp mot. Endre trappet litt ned og prioriterte skole.  Er nå begynt å spille igjen etter at han sommeren -99 ble utsatt for en alvorleg trafikklulykke.

Skaar Hans : Meget habil spiller som spilte på slutten av 70- talet, men la opp pga. skolegang.  Hans er også en meget god seiler bla. NM-gull

Skogen Arve : Spilte på Stord sitt eliteserielag i begynnelsen av 90 årene, var dengang en meget ung og lovende spiller. Han er lillebror til Erlend, avtjente verneplikten sammen med Per Einar Gjerding.

Skogen Erlend : Spilte på Stord i begynnelsen av 80 årene var da med på 1. laget. Arcmed som han også likte å kalla seg var fra Haugesund, men gikk på Lærehøyskolen på Stord. Erlend er nok best kjent i Stordmiljøet for at uansett øvelse skulle ha med Forhand loop.

Skogseth Anne Karin : KIN vant NM-gull i piker lag -80 sammen med Marlen.

Skogseth Gjermund : Nok en cowboy fra Sunde, Gjermund hadde alltid et smil på lur same om det ble tap, hadde en Forhand som bare guttespillere kan drømme om.

Skogseth Gunnar : Gunnar spilte på slutten av 70- talet, var på guttelandslaget og et vedlig fint talent.

Steenstrup Christine : Bordtennisklubbens Sharon Stone, som spiller var hun meget høyt temprament, hun i likhet med Gunnhild hadde flere NM medaljer sammen bla. sølv i noen lag NM.

Stordal Kjell : Spilte 2 stevner for Stord, er best kjent på Stord for å være Unionspresident:

Strand Øystein : Keegan som han blir kalla var i Stord 1 sesong han var også i denne perioden medlem av styret. Øystein var den personen som satte Haugesund på bordtenniskartet ved å dra i tråene da de var i eliteserien.

Straume Heidi : 50 % av tvillingene Straume som spilte i begynnelsen av 90 årene, fikk med seg NM sølv i Piker lag, samt flere medaler fra NMene hun deltok på.

Straume Magni : Den mest tempramentfulle av søstrene, var nok ikke like ivrig som sin søster, men har flere NM medaljer innkassert.

Stuve Nils Arne : Er en ung mann med skjegg fra Stuva, NISSEN er en ambisiøs spiller som sliter med å få fast plass på Stord 2. Ellers er han "myked intresserad" i sin idrett, og "vil mye",  men tar det hele "lite for alvorligt iblant".

Sveum Per Arne : Bordtennisnomade som var bosett på Stord i 1 år, fikk med seg 1 NM-gull i herrer double før han forsvant til andre jaktmarker.  Også kalt "telefonmannen".  Sveum er mest kjent for at han ikke brukte såpe når han dusjet. Også kjent for harde bordtennisdiskusjoner utover natten, gir seg aldri før alle andre har sovnet.

Syed Matthew : Europas beste deff som tilbrakte 2 sesonger i Stord (-87 og -88) var kjent for at han ikke dusjet om kvelden, men ventet til morgom selv når han hadde trent. Var sterkt delaktig i Stord sitt eneste seriemesterskap (-88) Også meget kjent for å cutta i golvet.

Sætre Kjetil : Den 1. Norgesmesteren fra Fitjar, spiller nå for Norheimsund. Veldig treningsivrig en periode.

Tvedten Sigurd Olav : SIGGEN var klassekamerat av Per Wilhelm og således dømt til å bli bordtennis spiller (nabo med fam. Irgens) Sigurd var også et av våre store talent som har flere NM medaljer bak seg (1 NM-gull) bor nå i Kristiansand der han er leder av Mølla BTK. 

Urhaug Tommy : Tommy er fra Radøy og er regjerende Norgesmester og Europamester for sittende, Tommy er en fyr som kom til klubben i -97 og har siden bidratt med flere NM-gull

Urhaug Lyder : Far til Tommyèn som har står på som bare det, er nok mest kjent for sine hopp inn i hagen etter at Tommyèn har vunnet.

 

www.stordbtk.no © 2002