Nyttårstalen 2006

Nyttårstalen 2006

Nok et bordtennis år er omme i Stord BTKs historie, vi kan nok engang konstatere svært mange positive ting som har skjedd. Først av alt så vil vi på vegne av styret takke alle som har bidratt med sin frivillige innsats til at Stord BTK har nok et år utviklet seg i en positiv rettning.

Det ser nå ”endelig” ut som om vi tidlig på nyåret kan få vår egen bordtennishall der bordene står oppe 24 timer i døgnet, dette er noe vi har lengtet etter svært lenge og vi tror at dette vil være ekstremt viktig for klubben og spillerne. Lang og iherdig jobbing har nå altså endelig gitt resultater. Drømmen om en permanent bordtennishall har vi hatt i mange år, og hvor den skulle ligge har også vært forskjellig alt etter hvor i prosessen vi har vært.
Nå får vi vår permanenthall i det gamle svømmebassenget på Vikahaugane (i gamle idrettshallen), at dette var svømmehallen der bla. Mr.Bordtennis og Kongen tok sine første svømmetak gjør ikke dette mindre nostalgisk.

Stord Kommunestyre vedtok i des.-05 at man ikke hadde råd til å rehabilitere den gamle svømmehallen, dette ville vært en kostnad på over 6 mill. kr. Og således ville det nesten vært rimeligere å bygge en ny svømmehall. Vi gleder oss til å hallen i bruk innen 1. feb.-06
Den eneste permanente bordtennishallen på vestlandet er dermed et faktum, dermed skal klubben stå enda bedre rustet til å produsere nye flott talent til beste for klubben og bordtennismiljøet i Norge.

Klubben arrangerte årets Hoved NM i mars, her gjorde klubben et meget godt gjennomført arrangement. Vi vil i den anledning takke Johnny Puma spesielt og alle medlemmene med foreldre med en flott innsats, dette var også første gang i historien at det ble laget en egen TV sending fra et NM. NM finalene ble vist på Visasat Sport i alle de nordiske landene (såg det selv i Sverige), vi tror dette var svært positiv for bordtennissporten her til lands.
Det er en forutsetting at hvis bordtennissporten skal utvikle seg så må man markedsføre sporten på en helt annen måte enn i dag, dette bør alle bordtennisinteresserte merke seg.
At vi som klubb klarer å få slikt til er svært tilfredsstillende, men viser også at det går hvis vi vil hardt nok (så får vi se hva Modum klarer å få til under det kommende års Hoved NM).

På den sportslige siden skjedde det også svært mye positivt :

Tommy Urhuag : EM gull, Klasse 5
EM gull, Åpen klasse
NM gull, Sittende
NM gull, Åpen klasse

Geir Erlandsen : NM gull, Herrer Elite, Kongepokal
NM gull, Herrer double, (Stian Winther)
NM gull, Mix double, (Mona Fallgren)
Spansk cupmester
10. pl. EM lag Århus, beste norske spiller i EM

Hallvard Fjell NM gull, Gutter 13 år

Geir Erlandsen er pr. dato rangert nummer 72 i verden dette er en svært god prestasjon, og høyere enn noen nordmann noen gang har vært rangert. Geir ble skadet i US Open i sommer, og har siden slitt med denne skaden. Men i slutten av oktober var han tilbake for fullt med en flott seier over den Russiske storspilleren Vlamidir Smirnov under SOC i Gøteborg.
Geir har i tillegg vært en solid spiller for det norske landslaget, og fortsetter han slik vil hanom kort tid være tidenes beste norske bordtennisspiller. Vi er svært glade og stolte over å ha Geir i vår klubb.

Tommy Urhaug har også i tillegg vunnet flere Pro-tour stevner, noe som ofte er en større sportslig prestasjon enn å vinne EM gull. Tommy`s prestasjoner er svært imponerende, ”vi bøyer nok en gang i støvet av beundring”.

Roger Andersson har også i år vist hva han duger til, en fin 5. plass i Hoved NM (tap for Istvan Moldovan), Bronse i Herrer double og Mix double er meget imponerende, i tillegg spilte han meget solid i eliteserien og under Topp-12 turneringen. Han har også startet årets sesong på en svært imponerende måte, med seier i årets første Norges Cup, samt at han er den beste spilleren i årets eliteserie så langt.

Hallvard Fjell har også hatt et år med svært stor fremgang bordtennismessig, han har utviklet seg svært bra og gjort mange gode resultater. Spesielt under EM for yngre i Praha viste han sitt store potensial med flere kamper på høyt internasjonalt nivå, det blir spennende å følge Hallvard i årene som kommer.

Foran denne sesongen fikk klubben 3 nye spillere som ligger på nasjonalt toppnivå. Kristoffer Hellerud og Espen Rønneberg, begge disse spillene kommer fra Kobra BTK. Kristoffer er flyttet til Stord for å gå siste året på ungdomskolen her, mens Espen er begynt på NTG i Bærum. De første norges-cup stevnene har vist at disse har vært en veldig fin tilvekst for klubben. Også Norges beste damespiller de siste årene Mona Fallgren meldte seg inn i klubben, etter familieråd med sjølvaste Kongen.

Blant de andre yngre spillerne i klubben så har også Thomas Irgens og Jan Anders Sørheim vist fin fremgang, vi håper at denne fremgangen vil fortsette da vil også resultatene komme i enda større grad enn til nå.

På trenersiden har vi rekruttert inn 3 nye jenter helt utenfor bordtennismiljøet, disse har ansvaret for våre aller yngste. Dette har vært en svært positiv tilvekst for klubben, og vi får håpe at disse jentene vil fortsette med en flotte jobben de gjør for klubben.
Vi er vel kanskje den klubben i Norge som har flest kvinnelige trenere, og i tillegg hjelper jo Mona Fallgren litt til på treningssiden. 4 kvinneige trenere noen bedre ?
Ellers jobber jo også Mr.Bordtennis og Kongen med trening.

Med den permanente bordtennishallen på plass åpner det seg også muligheter for at vi kan etablere vårt eget ”bordtennisgymnas”, vi håper og tror at dette kan bli en realitet allerede fra kommende skoleår. Den videregående skolen på Stord (vegg i vegg med bordtennishallen) har personell med svært god kunnskap på trening, vår utfordring er å ”sy sammen” et god opplegg bordtennisfaglig. Dette tror vi kan bli svært bra, men vi kommer nok til å stille strenge krav til de som skal gå her noe som vi mener er avgjørende for at vi og spillerne oppnår de resultater man ønsker.

Våre største utfordringer i det kommende bordtennisåret blir å få enda mer fart på rekrutteringsarbeidet, herunder også motivere alle medlemmene til å være med på denne svært viktige jobben. Vi må også jobbe hardt for å utvikle organisasjonen slik at denne kan bli enda mer forutsigbar, noe som igjen kan gjøre at vi kan ta oss flere og større arrangement. Dette vil igjen gi oss større inntekter.
På spillersiden håper vi å kunne lage til et opplegg som gjør at vi kan videreføre den satsingen vi gjør på elitenivå.

Utenriks :
Vi mener at dagens ordning med klubb og regionsutviklere bør gjennomgås av NBTF, dette er en svært dyr ordning som kanskje koster mer enn den smaker. Vi er overbevist om at jobb nummer 1 for NBTF er og markedsføre sporten, det er svært viktig at sporten blir gjenkjent når klubber skal rekruttere. Og ikke minst hvis man har et mål om å starte flere klubber rundt om i landet.

Toppidrettsgymnaset bør også gåes igjennom av NBTF, hvorfor hører man stadig kritikk fra ”gulvet” ? Vi mener at hvis man mener noe med Toppidrettsgymnaset så må det stilles krav i alle ledd.

Vårt nyttårsønske til NBTF :
NBTF bør ansette minst en person som skal markedsføre sporten vår.


Ha et Godt Nytt bordtennisår !

Thor Gunnar Bjelland, leder Stord BTK

Oppdatert : 31.12.2005

 

 

 

 5 siste nyheter frå Stord BTK
Stord Cup arrangert 2. oktober
Resultat veteran VM og KM
Resultat Juni Cup
Styret i klubben 2021/2022
Innbydelse veteran VM, KM

www.stordbtk.no © 2002